Over

De BCMM (Beroepsvereniging Componisten Multimedia) zet zich in voor Nederlandse mediacomponisten. Iedereen die componeert voor multimediale projecten kan zich aansluiten. De BCMM behartigt de belangen van mediacomponisten op vele vlakken. Daarnaast profiteren leden van juridische ondersteuning, interessante events en vele andere voordelen.

De kerntaak van de BCMM is het behartigen van de belangen van alle Nederlandse mediacomponisten. Om de belangen van mediacomponisten op het gebied van auteursrecht optimaal te kunnen behartigen heeft de BCMM vertegenwoordigers bij Buma Stemra in zowel het bestuur, de ledenraad en bij Buma Cultuur. In Nederland wordt verder overlegd met onder meer Sena en Platform Makers. Op Europees niveau vindt regelmatig overleg plaats met de European Songwriter & Composer Association (ECSA).

Hiernaast biedt de BCMM haar leden juridische ondersteuning. Zo kunnen leden gratis gebruikmaken van een standaard BCMM uitgave-overeenkomst. Ook kunnen leden gratis advies inwinnen over contracten die ze krijgen aangeboden. Op die manier wil de BCMM de onderhandelingspositie van mediacomponisten verbeteren.

Leden van de BCMM profiteren van nog meer voordelen. Zo worden regelmatig interessante ledenavonden georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Hierbij wordt zowel aandacht besteed aan het creatieve, zakelijke en juridische aspect van het werk de mediacomponist. Ook kunnen leden stemmen op de Buma Awards, zijn er speciale kortingsacties én bepalen mede aan welke zaken de BCMM aandacht moet besteden. Nieuwsgierig? Meld je aan!